Rabu, 27 April 2011

Buat Adik-Adikku Tersayang


"Abe, bilo nok balik?? Nan rindu sangat ko abe," Soal salah seorang adikku dalam perbualan bersama dengan keluarga petang tadi. Pertanyaan begitu membuatkan diriku tersenyum sendirian, maklumlah sudah hampir 2 tahun ku berpisah dan bermusafir jauh meninggalkan keluarga tercinta.

Tatkala terasa diriku hilang pertimbangan, keluargalah pengubat duka, gelagat adik beradikku menyerikan lagi suasana kebersamaan dengan mereka, kerinduan semakin menebal dan akan terus tebal.

Maafkan abang wahai adik-adikku yang tersayang andai abang tidak menunaikan tanggungjawab yang sepatutnya dilakukan sebagai seorang abang. Izinkan abang menebus balik kekurangan dan kesilapan yang ada di dalam diri abang. Nantikan kejutan buat adik-adik semua pabila kaki ini melangkah pulang. /sweat


Ingat! Belajar bersungguh-sungguh, jangan hampakan harapan babo dan umi tersayang kita. Andai timbul masalah di dalam diri dan pembelajaran, babo umi dan abang adalah tempat rujukan buat adik-adik semua. Abang di sini mendoakan kecemerlangan adik-adik abang. Perlu ingat dan sedar bahawa siapakah kita sebenarnya!

Nantikan seloka khas buat adik-adikku tersayang.. /hmm

Yang tersayang: Babo I Umi I Kak La I Abe Dik I Abe Mat I Jib I Nan I Adik Na /please


Pak Cik Salleh, Kak La, Abe Dik, Abe Mat dan Jib


Nan dan Adik Na
      

4 ulasan:

 1. Pakat dok nunggu Abe Kir dio kelik blako nih.. Kalu bulih kelik sebelum 25/6 pun takpo jugok..hehe

  BalasPadam
 2. X po kelik lewat ckit pon, hok pnting kelik...huhu

  BalasPadam
 3. haha . aduh pakat dop natie ore sohor klate blik nie :b

  BalasPadam
 4. Cik Tengku Saliha
  Ore biaso jah kito nih.. :D

  BalasPadam

Catatan Popular