Khamis, 21 April 2011

Tahniah Soutul Huffazصوت الحفاظ

Tahniah diucapkan kepada kumpulan Soutul Huffaz daripada Ma'ahad Tahfiz Al-Qur'an Wal-Qiraat Pulai Chondong yang telah menempah kejuaraan dalam Pertandingan Nasyid Peringkat Zon 6, seterusnya menggondol tempat ke 2 Pertandingan Nasyid Peringkat Akhir baru-baru ini di Balai Islam Lundang.

Setelah hampir 4 tahun kita gagal memasuki ke peringkat akhir. Alhamdulillah tahun ini diberikan rezeki untuk ke peringkat akhir seterusnya menggondol tempat ke 2. Pencapaian yang cukup membanggakan, lebih-lebih lagi kepada bekas ahli kumpulan yang ingin melihat pencapaian sebegini rupa.

Sepanjang saya berada di dalam kumpulan ini, pencapaian yang paling bernilai buat kami semua dulu pabila menyertai  Pertandingan Nasyid Terbuka Kelantan di antara sekolah, institusi dan universiti terpilih seluruh Kelantan. Dengan persiapan yang serba kekurangan, kami berjaya mendapat tempat ketiga daripada keseluruhan, videonya tersimpan rapi di dalam youtube buat tatapan umum dan akan menjadi nostalgia yang cukup bermakna buat kami semua, saya kongsikan video semasa pertandingan dulu buat tatapan semua.

Semoga pencapaian Soutul Huffaz ini menjadi titik tolak permulaan ke arah kebaikan kumpulan ini di masa akan datang dengan perubahan yang telah dilakukan, kekalkan prestasi kamu semua. Saya kongsikan video lagu pertama bertajuk 'TAFAAL' dan lagu kedua bertajuk 'KEUNGGULAN INSAN BERTERASKAN AL-QURAN' semasa Pertandingan Akhir, Sekian

LAGU PERTAMA

LAGU KEDUA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular