Khamis, 25 Oktober 2012

Kita Satu


KITA SATU


Kita satu, ungkapan yang cukup ringkas di sudut zahirnya namun realitinya ia membawa maksud yang cukup mendalam bagi yang memahaminya.

Sebuah organisasi tidak dapat tidak memerlukan kepada sebuah penggerak yang menggerakkannya di samping mempunyai sebuah Visi, Misi, Objektif yang jelas selari dengan aspek kewujudannya.

Persatuan Mahasiswa Malaysia Universiti Mu'tah (PERMATA) merupakan sebuah persatuan yang menggabungkan elemen-elemen seperti elemen kebajikan, pendidikan, keselamatan dan sebagainya seterusnya menjadi sebuah platform terbaik untuk menyumbang jasa dan bakti.

Sesungguhnya di dalam sebuah organisasi itu pastinya diwarnai dengan 1001 bentuk pembawakan yang semestinya mencanang ke arah mematangkan lagi sesebuah organisasi.

Namun setiap pembawakan yang dilakukan walaupun ianya penuh dengan perbezaan, usah jadikan ianya sebagai satu tembok yang dapat memisahkan antara diri kamu dan diri kami.

Usah terbang terlalu tinggi sehinggakan tak mampu untuk menjejak bumi, kerana tatkala kamu terbang tinggi ada lagi yang masih baru belajar mengenal diri.

Semaikan erti "hormat" dan "sayang"
kerana apa?
Kerana "Kita Satu"

Satu Suara dan Satu Keluarga

Terimalah Buat adik beradikku:

Lama tidak ketemu,
Membuatkan hati terasa rindu,
rindu yang seakan-akan berlagu,
nadanya yang cukup merdu.

Andai dulu kita satu,
sekarang semestinya bersatu,
berpegangan tangan setiap waktu,

usah buatkan fikiran buntu,
andai timbul kehilafan itu,
arap dirujuk pada yang membantu

diri ini hanya mampu,
nukilkan kalam persis rayu,
jangan biarkan diri sayu..

kerana kami, sentiasa bersamamu :D

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Popular